Lyngdølen Marcus Foss (22) har lagt på seg sju kilo inn mot NM i vannsklie for to uker siden og det tyske mesterskapet 1. april. Bra tyngde er en forutsetning for å suse ekstra fort gjennom sklien. Foto: Erlend Haddeland, Lyngdals Avis
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kraftkar vil bli beste nordmann i landskampdebuten

Den ferske norgesmesteren Marcus Foss (22) gleder seg til å suse ned den 145 meter lange vannsklien i landskampen mot Tyskland.

Lørdag 1. april er det duket for tysk mesterskap i vannsklie med innlagt landskamp med Norge. Det skjer i Nord-Tyskland, ikke langt fra Lübeck. Dette vil være den første internasjonale vannskliekonkurranse for Norge. Tyskland han holdt landsmesterskap i flere år, og feirer i helgen også 20-årsjubileum for vannsklie i Ostsee-Therme. ¨

Norge reiser med følgende landslag: Regjerende norgesmester Marcus Foss fra Sørlandsbadet (Lyngdal); Idar Hagen Pryerdalen fra Skien som ble norgesmester i 2014, 2015 og 2016, han representerer Skien Fritidspark; Arve Fosnæs som representerer Furumo Bad (Modum) og John Ellev Slapgård som representerer Dampsaga Bad (Steinkjer)

Vi tok en prat med Marcus Foss før landslagsdebuten.

– Jeg har bare sett noen filmer fra sklia, ikke noe særlig om deltakerne. Ambisjonene er så som så, det er vanskelig å gardere seg mot deltakere du ikke vet noen ting om. Jeg har en liten skade i skuldra, så har ikke altfor høye ambisjoner uten om å hevde meg. Men målet er å bli beste nordmann.

Marcus Foss står i midten på seierspallen etter NM-seieren i Steinkjer tidligere i mars. Andremann Idar Hagen til venstre og tredjemann Arve Fosnær til venstre. Foto: Børge Sundnes.

Foss utdyper:

– Jeg tror sklia passer meg ganske bra. Det er en fordel med vekt i lange sklier, så det skal nok ikke stå på det. Blir spennende å se hvordan den er i forhold til norske sklier. Det er så klart spesielt å være blant de første på landslaget, men det er ikke noe jeg tenker spesielt mye på. Jeg er kun med i gamet for å skape litt blest og liv i et ellers ganske tørt og kjedelig sørlandssamfunn.

Hemmer skaden deg noe? 

– Vanskelig å si, det er på baksiden av skuldra så kan påvirke starten litt. Men håper smerten går bort når jeg får varmet det opp skikkelig.

Vannsklia som skal benyttes er 145 meter lang og har en rekord på 17:83, 29,3 km/t. Neste år kommer Tyskland på besøk til Norge for ny landskamp.

Les også: Vant NM-gull i vannsklie