Kim Åvar Meland (23) fra NMK Konsmo med pokalen for seieren I et bakkeløp I Sandnes. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vil bli norgesmester i rallycross

Med ny bil og nybygget motor satser jeg på NM-gull i Norges tøffeste rallycrossklasse.

Jeg startet med bilsport allerede som 14-åring. Med penger tjent i en lokal bedrift kjøpte jeg min første bilcrossbil, en VW boble. Et par år senere var jeg blant landets beste juniorer etter en 6. plass i landsfinalen i Bergen.

Foto: Rune Johannsen.
Foto: Rune Johannsen.

Etter mange år i bilcross og rallycross lokalt tok jeg så ta steget opp i supernasjonal klasse 3, som anses for å være landets tøffeste rallycrossklasse. For to år siden kjøpte jeg en Volvo 240 som jeg har konkurrert de to siste årene med. En litt motorsvak bil i forhold til konkurrentene, men likevel var jeg med i kampen om NM-medalje i bakkeløp. Et girkassehavari gjorde at det ble en 4. plass i sammendraget, bare ett poeng bak tredjemann.

FB_IMG_1446730028653
Her er jeg på palltoppen etter bakkeløpet i Sandnes 25. mai i fjor. Til venstre på bildet er Ørjan Lutsi. Til høyre står Håkon G. Nilsen. Foto: Privat

Et råskinn av en bil

Jeg skjønte imidlertid at drømmen om å bli norgesmester ikke kunne realisere med denne bilen, så nå har jeg kjøpt en BMW E30 M3 med 370 hestekrefter. Dette tror jeg blir vinnerbilen i år! Mitt beste minne med rallycross hittil er bakkeløpet i Varna 2014 da jeg fikk min første pallplassering i NM. Og det i en vanvittig tøff trasé, der veien var like smal som bilen, og en feil kunne gjøre bilen til vrak. Da siste omgang ble kjørt, satset jeg hardt og klarte å kjøre meg inn på til en tredjeplass, kun åtte hundredeler bak andremann og 16 hundredeler bak vinner, i ei løype som tok rundt minuttet å kjøre.

Mitt verste minne på rallycrossbanen var da jeg skulle prøve den nyinnkjøpte Volvoen i april 2014, og det endte med motor havari etter kun ti runder. En måned senere og 50. 000 kr fattigere reiste vi til den første NM-runden I bakkeløp. På den første turen opp bakken røk girkassen i første sving. Jeg innrømmer glatt at det der og da det kom et par tårer av frustrasjon. Men takket være mange herlige mennesker som ordnet og styrte hele natten fikk jeg kjørt dagen etterpå og fikk med meg to fjerdeplasser hjem fra den helga.

Teller ned til sesongstart 

Jeg gleder meg veldig til sesongen starter. For bakkeløp er det 23-24. april i Vikersund, mens åpningshelgen i rallycross er 14-15 mai på Grenland i Skien.

Mine tøffeste konkurrenter i år blir nok den den regjerende mesteren Stian Haugan og fjorårets sølvvinner Hans Jøran Østreng. I tilleg må jeg se opp for for en ny sjåfør fra klassen under som har vært helt i toppen der noen år, nemlig Jonas Dahlset Jakobsen.

Før hvert løp går vi gjennom hver eneste del på bilen og passer på at alt er 100 prosent i orden. Eventuelt endrer litt på oppsett etter bane/trasé jeg skal kjøre på. Tidligere har jeg trent håndball gjennom vinteren for å holde den fysiske formen oppe. Nå i år jeg ikke hatt tid ettersom jeg har gjort veldig mye på den nye bilen. Men kanskje blir det tid til litt fotball før det braker løs!

Her ser du meg i aksjon på asfalt i fjor:

Film fra dagens siste omgang

Posted by M&M Motorsport on 25. mai 2015