Fra European team championship i Tallinn 2014, der jeg fikk min debut på seniorlandslaget. Foto: Thore-Erik Thorsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vil måle meg med de beste

Jeg er Vetle Brunvatne. En spydkaster som kaster for Søgne friidrett. Min personlige rekord er 72,57. Dette holdt til å bli Norges 3. lengste kast i 2014. Jeg har drevet med spydkasting i snart åtte år.

DSC09865
Fra treningsleiren i Portugal i påsken. Foto: Thomas Røhler.

Fakta:
Navn: Vetle Brunvatne
Født: 8. november 1994
Bosted: Søgne
Klubb: Søgne Friidrett
Vekt: 90 kilo
Idrett: Spydkasting
Pers: 72.57 meter

Sesongen 2014 var den beste sesongen jeg noen gang har hatt. Jeg debuterte for seniorlandslaget i Tallin, hvor jeg presterte med pers og 5.plass. Jeg fikk også 2.plass i jr-NM, 4.plass i sr-NM, og en 5.plass i nordisk U23. Etter denne sesongen var lysten og motivasjonen brusende og jeg var gira på mer.

Med dette gode utgangspunktet gikk jeg inn i høstens og vinterens trening med full gass. Jeg visste jeg måtte forbedre alle mine fysiske egenskaper for å bli bedre. Jeg måtte trene mye styrke, spenst, hurtighet, teknikk og skadeforebyggende trening for at jeg skulle kunne måle meg med de beste juniorene i Europa. Alt dette fikk jeg svar på om var forbedret på treningsleir i påsken. Jeg tilbragte to uker i Portugal. Leiren besto av testing og å få «go´følelsen» med spydet. Og svaret på vinterens trening var deilig. Jeg har forbedret meg i alt. Resultatene i de viktigste øvelsene ble 90 kg i rykk, 160 kg i knebøy, liakov m/4kg (et type bakoverkast).

DSC00276
Fra treningsleiren i Portugal i påsken. Foto: Thomas Røhler.

Nå er det to og en halv uke til sesongen braker løs. Åpningsstevnet er i Grimstad den 9.mai. Etter en treningssesong som går over 7 måneder rister kroppen og armen er nesten hoven etter å få kaste. Det første store stevnet er i slutten av mai. Dette er ett av flere elitestevner som går i Norge. Utover sesongen er det pakket med stevner. Her vil jeg oppdatere utover sommeren.

Målet jeg har satt sammen med min trener Egil Thune for denne sesongen er å bli en stabil 70m-kaster. Jeg vil komme meg til U23EM i Estland, Tallin. Her er målet og nå finalen for å kunne måle meg med de beste juniorene i Europa. Kravet for å få delta her er 70m. Dette kravet ønsker jeg å ta så fort som mulig. To andre store mål er å vinne både junior- og senior-NM. I tillegg til dette vil jeg vinne flest mulig av de stevnene jeg stiller opp i. Ser frem til denne sesongen!