Birger Sundstøl (61) med en av sine mange medaljer fra et av sine mange mesterskap. Arkivfotos: Fædrelandsvennen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

VM-bronse i benkpress til Birger Sundstøl

Birger Sundstøl fra Kristiansand Atletklubb har sikret seg nok en en mesterskapsmedalje.

birg3
Sundstøl i aksjon i VM. Foto: Norges Styrkeløftforbund.

Sundstøl løftet nylig 110 kg i klassen 66 kg superveteran i Danmark. Det er tangering av hans hans egen norske aldersrekord i klassen 60-69 år i benkpress. Sundstøl har en stor medaljesamling etter å ha vært aktiv i rundt 35 år.

Birger Sundstøl har drevet aktivt med styrkeløft i 35 av sine 61 år.
Sundstøl har drevet aktivt med styrkeløft i 35 av sine 61 år.

Han har deltatt på 11 VM, 12 EM og 11 ER-cup i Danmark. Han har deltatt i nær 25 NM i benkpress og styrkeløft. Nå er det benkpress han prioriterer

Han har ett gull i VM, to sølv og fire bronse fra EM og 20 medaljer fra ER-cupen. Han har tatt medaljer i alle NM. Han setter stadig nye norske rekorder.

Han gikk av som formann i KAK nå i vår etter å ha vært formann i ca 15-20 år. Nå sitter han i styret.

PS! Norge fikk fem verdensmestere under årets VM i benkpress i Rødby, Danmark.