Hakeem Teland fra Høvåg var halvsekundet bak den russiske gullvinneren på søndagens K1 200 i junior-VM i Minsk, Hviterussland. Alle foto: Norges Padleforbund.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Historisk VM-bronse til Teland

Hakeem Teland ble søndag den første nordmann til å stå på pallen i et junior-VM i padling.

Hakeem Teland fra Høvåg hadde som målsetting foran junior-VM å kjempe om en medalje i det knallharde selskapet med deltakere fra 45 land og alle fem kontinenter.

Og på K1 200m klarte han akkurat dette da han han spurtet inn til bronse 0,5 sek etter Russlands Sergei Filin som også ble europamester, hvor for øvrig Hakeem ble femte beste padler.

Hakeem var 0,152 sek fra sølvet som gikk til Ungarns Istvan Kuli, som ble verdensmester i fjor. Etter fotofinish ble det delt bronse mellom Hakeem og en fransk padler.

Foto. Norges Padleforbund.

Etter løpet uttalte en fornøyd Hakeem til Lokalsporten:

– Jeg er utrolig fornøyd med å få med meg en medalje. Finalen var veldig tett og nivået var høyt så jeg føler meg privilegert som kom på podiet. Det var en deilig revansj fra et litt skuffende EM og jeg er stolt over å klare å omstille meg, for det er medalje som teller.

Hakeem bronse i VM

Hakeem legger til:

– Nå skal jeg ha noen dager ferie hjemme i Høvåg før nordisk mesterskap og NM senere i høst. Jeg er mer motivert enn noen gang til å jobbe mot neste sesong og setter veldig stor pris på all hjelp og støtte jeg har fått.

Lokalsporten har vært i kontakt med leder for den norske troppen i junior VM i Minsk i Hviterussland, Jacob Norenberg, som var kjempefornøyd med Hakeems bronsemedalje. Han kan fortelle at Hakeems bronse er den første medaljen til en norsk padler noensinne i et junior-VM.

Hakeem på pallen
Hakeem på delt tredjeplass.

Søndag ettermiddag padler Teland for øvrig K4 1000m med tre andre norske gutter i B-finalen.

Les også:

Teland med sterk VM-start