KOK-løperne David Runde (f.v.), Marianne Andersen og Morten Jørgensen. Foto: Aileen Runde/Ingvild Mulen/Asle Kregnes.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

KOK-trio klar for VM i orientering

David Runde, Marianne Andersen og Morten Jørgensen fra Kristiansand Orienteringsklubb er tatt ut til VM i orientering i sommer.

I seniormesterskapet som går i Estland 30. juni -7. juli er Marianne Andersen tatt ut på det norske landslaget for å løpe mellomdistansen og stafetten.

Fjorårets kongepokalvinnner Marianne Andersen løper for Norge under VM i Estland. Foto: Ingvild Mulen

Klubbens 22-åring Morten Jørgensen er tatt ut for å representere USA i samme mesterskap.

Den løperen det er naturlig å forvente best resultater fra er Marianne Andersen. Med en gull-, åtte sølv- og fire bronsemedaljer fra tidligere VM blir det spennende å se hva 37-åringen kan prestere i år.

Morten Jørgensen løper sprinten, sprintstafett og mellomdistansen under VM. Morten løp også for USA under jr-VM på Rauland i 2015.

Morten Jørgensen løper senior-VM for USA. Foto: Asle Kregnes.

I VM for junior, som går i Finland 9.-16. juli, har David Runde fra KOK også kvalifisert seg for å løpe for USA. Den lovende 16-åringen fra Kristiansand greide å kvalifisere seg i konkurranse med 17-20 år gamle løpere fra USA. En sterk prestasjon, og spennende å se hva han kan prestere i konkurranse med verdens beste juniorer.

David Runde er klar for jr-VM. Foto: Aileen Runde.

I tillegg er Sebastian Daland første reserve til EM for junior (EYOK) som går i Slovakia 30. juni- 2. juli.