Her står Kristin Holte i midten sammen med Heidi Andersson og Steve Boutcher fra CrossFit Kristiansand. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Workshop med Norges crossfit-dronning

Kristin Holte gjorde langt mer enn å flekse muskler på lørdagens workshop i Kristiansand.

Lørdag var vi i CrossFit Kristiansand så heldige å få besøk av Norges Crossfit-dronning og 2 x CrossFit Games–deltaker Kristin Holte. Den 29 år unge Hokksund-jenta trener til vanlig på CrossFit Oslo og har siden mars i år reist litt rundt til ulike boxer (CrossFit-senter) for å dele litt av sin kunnskap og inspirere andre Crossfit-utøvere. Deltakerne på den fullbookede workshopen fikk høre litt om Kristins treningsbakgrunn, hennes vei mot kvalifisering til og deltakelse i verdensmesterskapet i CrossFit, som kalles CrossFit Games og foregår i Carson, California.

DSC_0174

Men det var ikke bare teori denne lørdagen. Deltakerne, som stort sett var CrossFit Kristiansands egne medlemmer, fikk også brynt seg på et par treningsøkter. Koordinasjonen ble utfordret godt da Kristin tok oss gjennom noen øvelser for å forbedre løpsteknikken, noe som førte til mye latter og god stemning. Vi ble også vist en del øvelser man kan gjøre for å forebygge skader og styrke kjernemuskulaturen og noen gode oppvarmingsøvelser for å klargjøre leddene for aktivitet, noe som er veldig viktig når man driver en aktivitet med så høy intensitet og store bevegelsesutslag.

DSC_0157Kristin er relativt liten sammenlignet med mange av de andre CrossFit-jentene i verdenstoppen. Så selv om hun ikke er av de fysisk sterkeste, så er hun definitivt en av dem som er sterkest mentalt. Deltakerne på lørdagens workshop ble derfor også utfordret på å jobbe med den mentale biten på en av dagens fysiske økter, etter å ha fått litt teoretisk påfyll.

Steve Boutcher og undertegnede, som både eier og driver CrossFit Kristiansand, er svært fornøyde med Kristins visitt. Da vi så hvor motiverte og inspirerte deltakerne så ut på slutten av dagen, da de stilte seg i kø for å få tatt bilde og få autograf av den gjennomtrente og jordnære dama, så ble vi nesten litt rørt. Kristin Holte har en utstråling og et tankesett som det nesten ikke går an ikke å la seg påvirke av. At våre medlemmer får muligheten til å treffe ei dame som har tatt seg til verdenstoppen i denne idretten på få år, til tross for at hun startet som 26-åring, betyr mye for oss. En sånn workshop gjør at alle, enten man konkurrerer eller driver på mosjonistnivå, får litt ekstra lyst til å øve mer og bli enda bedre.

DSC_0181Vi har mange flotte og gode utøvere hos oss som konkurrerer i CrossFit og nå som de ser hva som er mulig og har fått mange verdifulle tips, så vet vi at de får en ekstra drive som gjør at de bare kommer til å bli enda bedre og kanskje vil også et par av dem etter hvert følge i Kristins fotspor!