Her står jeg til venstre med sølvmedaljen , mens min finalemotstander Paulina Jarzmik fra Liechtenstein står i midten med gullmedaljen. Foto: Privat .
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

World Cup endte med en godkjent 2. plass

World Cup i Østerrike endte med sølv denne gangen. Etter en jevn finale ble det seier til Liechtenstein med ett treff mer.

P1100756
Mange nasjoner deltok i World Cup. I bakgrunnen ser man noen av flaggene fra nasjonene som var med. Foto: Privat.

Tar med meg mye positivt fra Innsbruck

Spesielt i kvartfinalen fikk jeg til mange av tingene jeg har jobbet med på trening. Her ble jeg presset veldig av en offensiv motstander som skulle fremover uansett hva hun ble truffet av. Det er veldig tungt å møte denne typen fightere for man får aldri «fred».  Jeg fikk virkelig jobbet med forskjellige måter å avbryte motstanderens angrep på, og hadde god kontroll hele kampen. Scoreboardet viste tilslutt klar 3-0 seier med 20 treff mer i min favør.

Tøff finale med knepent tap

Lag-Bilde fra Austrian Classics. Arild Mikarlsen (sekundant) Madelen Søfteland , Linn Kristine Haugen
Lagbilde fra Austrian Classics. Arild Mikarlsen (sekundant), jeg og Linn Kristine Haugen. Foto: Privat.

I finalen måtte jeg si meg slått av Paulina Jarzmik fra Liechtenstein. Hun er en merittert med blant annet EM gull i point-fight og EM sølv i lettkontakt på cv-en. Hun konkurrerer vanligvis i klassen -60kg, men forrige sesong vant hun begge vektklassene i flere av World Cup-stevnene. De gangene vi har møttes tidligere har kampene vært helt jevne. Begge to slet litt med å finne flyten, og ingen av oss kom inn med lange kombinasjoner. Jeg gikk ut mer offensivt enn tidligere kamper vi har møttes. Men er var vanskelig å få tak på, og har et veldig bra fremste bein, som er vanskelig å komme forbi.  På dette nivået er det ofte veldig jevnt på poengtavlen, og jeg tapte med ett treff forskjell. Nå må det gjøres noen små justeringer taktisk, og så er jeg klar for et nytt møte!

Linn fikk et nytt møte med erkerivalen

Bilde fra treningsøkten i Østerrike, dagen før kampstart. Madelen Søfteland og Linn Kristine Haugen
Bilde fra treningsøkten i Østerrike, dagen før kampstart. Her er jeg sammen med Linn Kristine Haugen. Foto: Privat.

Min klubbvenninne Linn Kristine Haugen fra Grimstad møtte igjen regjerende europamester i sin kamp i +70 kg. (Samme motstander som hun møtte i Irland for en måned siden). Det endte med tap, men hun imponerte med å sette den regjerende mesteren i knipe flere ganger. Linn, som startet å konkurrere internasjonalt i juni, viste ingen respekt mot den langt mer erfarne mesteren, og leverer sin beste kamp hittil i karrièren.

Kommende helg drar jeg til Skottland for å delta i Edinburg Open.