Her er jeg i aksjon med kjøttkrokene sist helg. Foto: Skjermdump fra You Tube.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Verdens nest sterkeste klyper

Jeg må si meg godt fornøyd med andreplassen i -105 kilosklassen i World's strongest hands sist helg.

Norge var for første gang med som et av landene i konkurransen sist lørdag.

I år ble WSH arrangert på 11 forskjellige steder i verden med totalt 43 deltakere. Konseptet er ganske kult. Alle landene holder konkurransen på samme dag, med utstyr som er laget av samme mann. Deretter sendes resultatene på exel-ark fra hvert land til produsenten av utstyret, og han plasserer utøverne på rett plassering.

Øvelsene i årets WSH var følgende:

Meat Hook Deadlift – en markløftvariant der man bruker 2 «kjøttkroker» til å hukke under en vanlig olympisk vektstang. Det som gjør øvelsen utfordrende, er tykkelsen på kjøttkrokene, som bare er 11 mm i diameter. Det er fort gjort å rive store flenger i hendene om man begynner å miste taket. Her er Sunniva Nordskog som løfter 146,4kg, og det er ni kg mer enn den gamle verdensrekorden i -72kg klassen.

Dessverre fikk hun ikke verdensrekorden under beltet, da det var en dame i England som løftet 12 kg mer enn den gamle rekorden.

Jeg vant denne øvelsen i min klasse(under 105kg) med 246,95kg. Det meste jeg har løftet før stevnet er 230 kg, så personlig rekord på nesten 17 kg kan man ikke klage over.

Two Hands Pinch

2hp-300x225Pinch eller klypeløft på godt norsk, er å løfte med tommelen på den ene siden, og resten av fingrene på den andre. Her ser du bilde av apparatet vi brukte.

Her gjorde Team Norge også en god figur. Mitt beste løft var 95,2kg, og det var jeg riktig fornøyd med. Selv om pinch-platene vi brukte var de samme som ble brukt i andre land, er det ikke til å legge skjul på at våre var svært glatte. Jeg har såvidt testet dem før konkurransen, og det er åpenbart at gamle, rustne plater får man mye mer friksjon på.

pickaxeNest siste øvelse var «Pickaxe lever to rear».

Det er enkelt og greit å løfte en slegge horisontalt fra bakken og opp til ca 80 cm. Man holder i håndtaket i enden og legger på så mye vekt man tror man klarer. Dette er en ren håndleddsøvelse som er svært tung. Jeg og Karl M. Skjelvik løftet likt på 7,15 kg, som fikk oss godt opp i plasseringene. Jan Helge Messel var bare 1 kg bak.

Siste øvelse var Stub hold.

En 20 mm lang og 8 mm tykk bolt er alt man har å ta tak i. Den skal klemmes mellom tommel og pekefinger og deretter holdes så lenge som mulig over bakken. Man kunne velge mellom 21,19,16,13, 10 eller 7 kg. Min tidligere pers var 18,5 kg i et enkelt løft, så jeg måtte virkelig gi jernet for å prøve meg på 19 kg. For å få et godkjent løft må man holde i minimum 5 sekunder. Jeg fikk 19 kg opp fra bakken og holdt i nøyaktig 5,02 sekunder.  Jeg var positivt overrasket og veldig spent på å se resultatene fra de andre landene.

apparat

Til min store overraskelse landet jeg på 2. plass i -105 kg klassen og 7. plass av absolutt alle (tyngste deltaker veier over 150 kg).

En artig konkurranse og et flott knippe norske utøvere.

Neste konkurranse for meg er EM i Highland Games om drøye 2 uker, så kastetrening skal prioriteres nå. Du kan lese mer om meg i blogginnlegg 1 og blogginnlegg 2 på Lokalsporten.