15-åringen Petter Brunvatne fra Høvåg er blant landets beste unge skatere. Her er han i aksjon i X Games sist uke. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

X Games ga skikkelig mersmak

Det var dødskult å skate med de beste i Norge, og litt skummelt å skate foran live-TV for første gang.

I oktober var jeg med i en konkurranse i Oslo hvor de to beste kvalifiserte seg til X Games. Der kom jeg på tredjeplass. Rundt fire uker før X Games pådro han som kom på førsteplass i Oslo (Oskar Hjellegjerde) seg et beinbrudd.  Derfor ble jeg innkalt som reserve. Tirsdag kveld i forrige uke ble det klart at Oskar ikke kunne skate, derfor fikk jeg sjansen.

Jeg syntes det var kjipt for Oskar, som er en veldig god kompis. Men jeg var ikke i tvil om at jeg skulle gjøre det beste jeg kunne i en av de absolutt mest prestisjetunge skatekonkurransene som finnes. I konkurransen hadde vi tre runs, det vil si tre omganger der det bare er jeg som er ute på banen og skal vise hva jeg kan på 50 sekunder.

Et av mine triks fra X Games:

Jeg var førstemann ut og det gikk greit i første run. Andre run gikk enda bedre og jeg fikk en poengsum på 87.00 av 1-100. Jeg var ganske fornøyd med det, landet alt jeg skulle, bortsett fra et lite triks. I tredje run prøvde jeg bare å gjøre masse triks som var bedre enn de jeg allerede hadde klart i mitt andre run. Her feilet jeg litt, så poengsummen ble ikke så høy da.

Det var likevel suverent å skate med de beste i Norge og jeg var veldig godt fornøyd med 4.plass med tanke på det høye nivået som er i X Games. Jeg varmet opp med de beste i hele verden, i to dager. Helt fantastisk å skate med de jeg har sett på nettet i flere år. Fremover er det fortsatt det samme som gjelder for meg: Å reise så mye som mulig og filme hva jeg kan på skateboard og legge filmene ut på nett. Og selvfølgelig å utvikle meg videre som skater.

Les også: Drømmer om å bli skateproff.