Finalelaget til CrossFit Kvadraturen, fra venstre: Sindre Trondsen, Charlotte Nevland og Magnus Frantzen. Alle foto på siden: Victoria Nevland.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Yppet oss mot CrossFit-eliten

Vi var et av hele ni lag fra Sørlandet som stilte opp på CrossFit Centrum Mayhem i Stavanger - og fikk brynt oss i noen knalltøffe øvelser.

d6
Ingenting å si på innsatsen!

26. september var 41 CrossFit lag samlet i Stavanger for å gi sitt beste i konkurransen Mayhem 2015, arrangert av CrossFit Centrum.

Vi var hele fire lag fra CrossFit Kvadraturen som stilte, i tillegg til flere andre lag fra Sørlandet. Tre lag fra CrossFit 46, et fra CrossFit Kristiansand og et fra Arendal. Så Sørlandet var godt representert i konkurransen. CrossFit Kvadraturen hadde også med en stor heiagjeng slik at vi totalt var 25 stk fra vår CrossFit-box.

e
Økt 3 var delt i to og startet med en sprint, hvor hver utøver måtte løpe 150 meter ganger tre. Dette ble etterfulgt av 50 thrusters, 30 burpee box-jump, 40 thrusters, 40 burpee box-jump og til slutt 30 thrusters og 50 burpee box-jump.

Hvert lag besto av en jente og to gutter og lagene konkurrerte i tre ulike klasser. RX- klassen hadde 28 lag og var for de litt mer erfarne hvor øvelsene var mer avansert og antall kilo høyere. Scaled–klassen hadde ni lag og inneholdt litt mindre avanserte øvelser og gjerne litt lettere vekter. Master-klassen inneholdt fire lag og var for CrossFit’ere over 40 år. Dette var min første store konkurranse og jeg stilte i RX-klassen på lag med Magnus Frantzen og Sindre Trondsen. To supersterke og spreke mannfolk.

e4
Sindre Trondsen i aksjon.

Alle lagene måtte gjennom tre ulike økter hvor de ti beste RX-lagene gikk videre til finalen. Øktene inneholdt en rekke ulike øvelser, med mål om å teste hurtighet, styrke, utholdenhet, fleksibilitet, koordinasjon, balanse, effektivitet og eksplosivitet. For CrossFit handler ikke om å være sterkest eller raskest, men å være sprekest jevnt over.

d
Her har vi vinnerene av scaled- klassen, hvor de holder på med sled push. Fra venstre: Are Nyhagen, Fredrikke Håbesland og Martin Haavik.

Da klokken begynte å telle ned før første økt, kjente jeg adrenalinet presse på. Det var en utrolig stemning rundt oss, men jeg var helt inn i min egen verden. Det eneste jeg hørte var klokken. 3, 2, 1… Der var konkurransen i gang. Endelig! Dessverre gikk ikke den første økten helt slik vi hadde håpet, men det hadde vi ikke tid til å bruke energi på. Snart var det ny økt og nye muligheter. Økt nummer to passet oss bedre og vi tok en 2. plass som ga oss ny energi før tredje og siste økt.

En maks konsentrert Magnus Frantzen .
En maks konsentrert Magnus Frantzen.

Den tredje økten var delt i to og vi tok en ny 2. plass på del 1. Dette gjorde at vi havnet på en 8. plass av totalt av 28 lag. 18 lag ble kuttet og 10 var med videre. Vi var i finalen! Slitne både mentalt og fysisk begynte vi å gjøre oss klare for siste økt. Mens vi ventet på å komme i gang med RX-finalen fikk vi se laget fra boksen vår, som stilte i scaled-klassen, vinne sin. Vi er utrolig stolte av laget, som besto av Are Nyhagen, Martin Haavik og Fredrikke Håbesland. Neste år stiller de i RX-klassen.

Sindre Trondsen har tidligere i år blitt nummer to i World Police and Fire Games.
Sindre Trondsen har tidligere i år blitt nummer to i World Police and Fire Games.

Finalen ble lagt opp som jaktstart og lagene startet med litt mellomrom basert på plasseringen de hadde i topp 10. Lagene røk ut i løpet av økten da det bare var plass til et visst antall fra den ene øvelsen til den neste. Antall lag gikk fra 10 til 8 til 6 og til slutt 3. Vi var på 90 av 100 repetisjoner da den 6. og siste plassen på neste øvelse ble tatt. Da var finalen over for vår del.

Magnus Frantzen demonstrerer spensten.
Magnus Frantzen demonstrerer spensten.

Der og da var det mange tanker og følelser som strømmet på. Utmattelse, skuffelse og lettelse. Endelig var det over, men samtidig for tidlig. Vi hadde ønsket å gjøre det bedre, men visste at det ville bli veldig vanskelig. Tidsforspranget ble for stort. Men det var gøy å representere Sørlandet som eneste lag i RX finalen. Det kommer nye muligheter og da stiller vi enda sterkere med denne erfaringen i bagasjen.

Jeg var ikke superfornøyd med mitt eget resultat etter første økt. Det hjalp med en trøstende klem fra lagkamerat Sindre.
Her får jeg en trøstende klem av Sindre etter en litt skuffende første økt.

Jeg må skryte av CrossFit Centrum sin utarbeidelse og gjennomføring. Konkurransen gikk knirkefritt og var lagt opp på en utrolig gjennomtenkt måte. Nå er det tilbake på boksen vår, hvor jeg jobber som personlig trener og instruktør, for å fortsetter arbeidet med å bli en enda bedre og sprekere utøver og hjelpe andre å bli det samme.

c5
Topp stemning!

Jeg må også skryte litt av CrossFit Kvadraturen. Det sier mye om kulturen og samholdet i boksen vår når over 20 personer setter av en hel helg, og reiser til Stavanger for å delta eller heie oss andre frem. 5. desember skal CrossFit Kvadraturen arrangere en egen konkurranse, hvor alle CrossFit boksene på Sørlandet blir invitert. Det vil også være åpnet for alle som vil se på. Uansett om du er en CrossFitt’er eller ikke.

Kanskje vi sees?